Mijn naam is Jelle van Hout en ik ben portretfotograaf.  Ik woon in Arnhem, maar ik ben geboren en getogen in het Noord-Brabantse Cuijk. 

Ik ben opgegroeid met beeld: een krachtige communicatietool die ik van jongs af aan graag ontleed.  Deze interesse begon bij mijn vader, die me als kind bekend maakte met klassiekers als Indiana Jones en Star Wars.  Deze affiniteit met beelden groeide langzaam uit tot een soort obsessie.  Ik wilde weten hoe het allemaal in elkaar zat.  Beeld zit namelijk vol subtiele hints die het brein een bepaalde richting opsturen.  Het brengt sfeer over. De impact van beeld fascineert me, en dat leidde me naar fotografie.

In 2018 begon ik met de opleiding Journalistiek.  Enkel werken met tekst bleek niet bij mij te passen.  De verdieping in nieuwe onderwerpen, mensen en culturen boeide me wél heel erg.  Gelukkig zijn fotografie en journalistiek goed te combineren.  Dat doe ik op de opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie, aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie in Amsterdam.

Foto’s kunnen meer dan alleen informeren.  Met mijn fotografie wil ik passie overbrengen.  Ik wil begrip en herkenning creëren.  Ik wil de kijker kennis laten maken met nieuwe dingen, door ze mee te nemen naar verborgen werelden.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen of heb je een vraag?  Stuur gerust een bericht!  Bellen mag natuurlijk ook altijd.


info@jellevanhout.com

+31 (0)6 20 57 34 32

Instagram


Hoe kan ik helpen?

Using Format